Opleiding voor het motorrijbewijs.

  Voor degene die het motorrijbewijs wil halen biedt Motorrijschool FrieLink een top kwaliteit opleiding.

  Om aan de opleiding te kunnen deelnemen, dient 18 jaar oud te zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs.

  Als u geen rijbewijs heeft, voldoet een geldig theoriecertificaat Categorie A.
   

  • Proefles

   Begin met de proefles, deze duurt twee uren. In de proefles maakt u kennis met het motorrijden, leren we elkaar een beetje kennen en aan het einde van de les heeft u een indicatie van de tijd die nodig is om het rijbewijs te halen. Een aantal zaken leg ik uit of doe ik voor en laat u een aantal proeven uitvoeren. Vervolgens kijk ik hoe de lestof is overgekomen en hoe de oefening wordt uitgevoerd. Aan de hand van het programma wat u dan doorloopt, hoever u in het programma komt en hoe de oefeningen worden uitgevoerd, kan ik een redelijke indicatie geven van de leertijd en de leerstijl. In de tiende les evalueren we, Na 10 uren les weten we beide zeker hoe het les programma er uit gaat zien.
   
  • Theorie

   Wie een B-rijbewijs (auto)  heeft kan zo beginnen met de opleiding. Bij het AVD examen moet u een theoriecertificaat kunnen laten zien. Wie geen rijbewijs heeft zal eerst de theorie moeten halen. Voor het theoriecertificaat zijn wat studieuren en oefening en een examen nodig. Wie geen rijbewijs heeft krijgt volgt 3 keer een uur theorieles waarin de zaken verhelderd worden, wie meer uren wil neemt meer uren. Het uiteindelijke stampwerk, zaken uit het hoofd leren moet u toch zelf doen. Wie al een rijbewijs heeft kan gebruik maken van een theoriesessie, al naar gelang de behoefte en noodzaak. Tijdens de praktijklessen kunt u altijd vragen stellen over theorie.
   
  • Voertuigbeheersing

   Dit deel van de opleiding is gericht op de voertuigbeheersing het doel is: U op te leiden tot een motorrijder die de motorfiets te allen tijde, goed onder controle heeft. Hier leert u de fijne kneepjes van het gas geven, remmen en sturen.

  • Verkeersdeelneming

   Het opleidingsdeel verkeersdeelneming heeft tot doel u op te leiden tot een volwaardige motorrijder die veilig zelfstandig aan het verkeer deelneemt, de verkeersregels weet toe te passen en voortdurend bezig is zich optimaal over de weg te verplaatsen.
   Hier leert u de weg gebruiken op de wijze die voor u het meest gunstig uitpakt en hoe u als motorrijder met de andere weggebruikers omgaat. Dit alles natuurlijk binnen regels die de wegenverkeerswet dat voorschrijft.

   De gehele opleiding is heeft tot doel in zo weinig mogelijke lessen de vaardigheden onder de knie te krijgen zodat u lachend naar het examen gaat en in één keer kan slagen.

   Door op de volgmotor een camera te monteren kan ik u tijdens de lessen precies laten zien wat er goed gaat en waar nog veranderingen moeten komen.

   Het optimale resultaat bereikt u door lesblokken van twee uur te volgen. In overleg is ieder ander lesschema samen te stellen.
   Voor een optimaal resultaat worden uw vorderingen op de KNMV instructiekaart bijgehouden.
   Op de instructiekaart houdt de instructeur uw vorderingen bij.
   Zo lopen de lessen vloeiend in elkaar over en worden er geen onderdelen vergeten of overgeslagen.
    

  • Het spreekt voor zich dat tijdens de lessen de instructeur op de motor volgt.
   De lesmotoren zijn Sym Wolf 125cc, ER6-25KW en ER 6 ABS, uiterst vriendelijke motoren, zeer geschikt om het rijden op te leren.

   Als u zelf nog geen helm en motorkleding heeft stellen wij helm, jas, broek en handschoenen beschikbaar.
   Dit is goede kwaliteit kleding, voorzien van CE goedgekeurde val bescherming.
   De helmen zijn voorzien van een materiaal dat ervoor zorgt dat het vizier nooit beslaat.
   Uit hygiënisch oogpunt draagt u in de helm een (gratis) helmmutsje.

   Zelf dient u motorlaarzen of hoge stevige schoenen te zorgen, die de enkels bedekken.
   Dit is tevens verplicht tijdens de motorrijlessen en het examen. (veel wandelschoenen voldoen goed, legerkisten en werkschoenen zijn vaak te stug)

KNMV


Disclaimer - Webdesign by Site Clicks